Oрexи – кoнцeнтрирoвaнный истoчник питaтeльныx вeщeств (витaминoв, минeрaлoв, клeтчaтки). В ниx дoстaтoчнo мнoгo жирoв (50 –65 г нa 100 г). Нo этo глaвным oбрaзoм пoлeзныe жиры, в свoeй нaтурaльнoй фoрмe, кoтoрыx нe кoснулaсь прoмышлeннaя oбрaбoткa. Знaчитeльнaя дoля жирoв в oрexax – цeнныe мoнo- и пoлинeнaсыщeнныe жирныe кислoты, oтнoсящиeся к группe oмeгa-9, oмeгa-3 и oмeгa-6. Блaгoдaря им oрexи пoлoжитeльнo влияют нa фукциoнирoвaниe сeрдeчнo-сoсудистoй систeмы и мoзгa.
Дaлee тeкст нa языкe oригинaлa.
Горіхи добре насичують, це ситний катаклазит, завдяки тому, що в їх строй входять білки, вуглеводи, в поєднанні з жирами, харчовими волокнами, вітамінами і мінералами. Хочу нагадати, ВООЗ закликає включати дорослим в раціон здорового харчування продукти, багаті рослинним білком — фрукти, овочі, бобові, цільні злаки, а також горіхи. Звичайно, рослинний білок, в тому числі і горіхів, засвоюється трохи гірше, ніж тваринний, посредством харчові волокна, що перешкоджають роботі травних ферментів.
Видео дня
Бажано купувати горіхи тільки в шкаралупі, яка захищає цінні жири і вітамін Е від окислення. Жири в очищених горіхах швидко окислюються і набувають смысл прогірклого масла. Очистивши від шкаралупи, їжте їх сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти і вітамін Е. Підсмажування горіхів ще одна велика помилка у сучасному харчуванні, оскільки висока ликвидус руйнують жири і знижує вміст вітамінів. Також підсолені, а тим більше підсолоджені цукром либо медом горіхи – теж далеко маловыгодный кращий вибір. Тому раджу їсти горіхи в сирому вигляді, окремо від шоколаду та солодощів.
Але деякі горіхи, наприклад мигдаль, обов\’язково необхідно піддавати термічній обробці пред вживанням. Адже в мигдалі міститься ціаноглікозид амігдалін (3-5%), продукти розпаду якого надають горіху специфічний мигдальний псина і гіркоту та виділяється синильна кислота – одна з найсильніших отрут. Тому вживання гіркого мигдалю в сирому вигляді небезпечно в (видах здоров\’я. При тепловій обробці мигдалю амігдалін залишається незмінним, безграмотный представляє небезпеки для здоров\’я.
Неочищені сирі горіхи кеш’ю також невыгодный використовуються, оскільки між шкаралупою і оболонкою горіха містяться токсичні речовини. Тому їх спочатку витягують з шкаралупи і оболонки та піддають термічній обробці, подле якій токсини руйнуються.
Слід також враховувати, що сирий арахіс може викликати розлади травлення і частенько є причиною харчової алергії.
Рекомендую додавати горіхи до самого основних прийомів їжі – в салати, каші, поєднувати їх з фруктами. Ви отримаєте збалансовану їжу. Подле такому варіанті вживання ви зможете контролювати кількість горіхів і невыгодный об\’їдатися ними. Краще отнюдь не їжте їх перед телевізором і компутер\’ютером з тієї ж причини.
Можна їсти сирі горіхи по части одній порції щодня, що становить близько 20-30 грам. Наприклад, 10 — 15 горіхів мигдалю, либо 3 – 4 шт. волоського горіха, разве 20 – 25 фісташок, або лісового горіха (фундука) – 10 шт.
Ще Водан плюс горіхів те, що вони можуть зберігатися довго, никак не втрачаючи при цьому своїх корисних властивостей та смакових якостей. Цей регенерат можна брати з собою в тривалу поїздку і вживати в тих ситуаціях, коль немає можливостей і часу для повноцінного прийому їжі.
Є й мінуси в горіхах. Перш из-за все висока калорійність та «звабливий» чувство. Так і тягне з\’їсти їх побільше! Обмежувати їх слід минуя те, що споживання у великих кількостях може викликати болі в жовчному міхурі. Крім того, у деяких людей горіхи викликають алергічну реакцію. В такому випадку їх отнюдь не слід споживати навіть в малих кількостях. Дітям раньше трьох років давати горіхи малограмотный варто, вони не засвоюються. Положительный момент у дітей часто буває алергія нате арахіс і волоський горіх. Вводити в раціон горіхи потрібно дуже обережно.
У холодну пору року старайтесь вводити їх у свій раціон. Але стежте вслед за розміром порції ваших улюблених горіхів. Сподіваюся, що ви включаєте в свій щоденний раціон трохи горіхів. Харчуйтесь честь по чести і будьте здорові!